perjantai 3. helmikuuta 2012

Tofusipulipiirakka

Sain vihdoin haettua aasia-kaupasta kunnon tofua, kotitehty luomutofu 300 gramman pala  maksaa siellä 1e. Ainut ongelma siinä on se, että se tulee aina keskiviikkoisin ja silloin pitäisi muistaa eksyä paikanpäälle. Nyt kerkesin sitä hakemaan ja pääsen taas nauttimaan tofuruuista! Tutkiskelin aasia-kaupan pakaste-altaita ja siellä on kyllä todella jännittäviä kaloja ja lihoja. Itse en niitä kyllä syö, mutta kiinnostaisi kokeilla jos joku kaveri uskaltaisi syödä vaikka sammakonkoipia...


Tofusipulipiirakka

Pohja


1 dl perunasosejauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
100 gr sulatettua margariinia
1 dl vettä

Sekoita kaikki ainekset, sido taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Täyte

n. 300 gr maustamatonta tofua
1 sipuli
2,5 dl soijakermaa
3 rkl perunajauhoja
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
mausteita

Viipaloi tofu ja marinoi haluamillasi mausteilla, itse käytin intialaista vahvaa maustesekoitusta, chiliä, kurkumaa ja pippurisekoitusta. Silppua sipuli ja esipaista se öljyssä pannulla, lisää vaikka hiukan vettä, ettei sipuli ruskistu! Sekoita kaikki ainekset ja esipaistettu sipuli. Muista maustaa aika vahvasti. Levitä pohjataikina vuokaan ja lisää täyte sen päälle. Paista 200 asteessa noin 30 min uunin keskitasolla. Anna jäähtyä hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti