torstai 9. helmikuuta 2012

Karjalanpiirakat

Vegaaniset karjalanpiirakat


Täyte

2 1/2 dl puuroriisiä
reilu litra soijamaitoa
1 tl suolaa
1 rkl  öljyä

Tee ensin täyte, lisää riisi kiehuvaan maitoon, sekoittele jatkuvasti, lisää suola ja öljy. Anna jäähtyä hiukan.

Taikina

4 dl ruisjauhoja
2 dl vettä
1 rkl öljyä
suolaa

Sekoita kaikki ainekset kunnolla. Ota taikinasta pieniä paloja ja pyörittele niistä palloja, käytä paljon vehnäjauhoja, jottei taikina tartu sormiin tai pöytään. Kaulitse tai muotoile käsin soikeiksi, tee mahdollisimman ohuita "lättyjä". Lisää riisipuuroa pohjien päälle ja rypytä reunat. Paista uunissa 250° asteessa noin 15 min, voitele sulatetulla margariinilla kun otat piirakat uunista.

3 kommenttia:

  1. tänää en ehtiny kauppaa, mut huomen on iha pakko ostaa noi tarvikkeet ja tehä noit! slurps :P

    VastaaPoista
  2. Tosi mainio blogi sinulla, ihania inspiraatioita ja kivoja kuvia! Tykkään erityisesti siitä, kun olet veganisoinut perinteisiä ruokia, kuten nämä ja kaalikääryleet. Jään seuraamaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hih kiitos :) olen esim karjalanpiirakoiden suurkuluttaja ollut koko ikäni, joten pakkohan niitä on tehdä itsellekin sopiviksi :) nämä itsetehdyt kyllä voittavat kaikki muut karjalanpiirakat!

      Poista